Stenhaga Fastigheter AB

Stenhaga Fastigheter är ett renodlat holdingbolag vars dotterbolag äger och utvecklar fastigheter, i huvudsak belägna i västra Sverige. Fastighetsinnehavet omfattar idag drygt 470 000 m2.

Vi investerar i fastigheter med god utvecklingspotential där vi kan bygga värden.

Kontakt: Fastighetschef, Sonny Klarén, +46 (0) 708 13 29 55, sonny@stenhaga.com.

 

Bjertorp slott

Bjertorp Slott

Inom Stenhaga vill vi även bidra till lokal utveckling och hjälpa till att bevara fastigheter som lokalt utgör viktiga kulturarv. Bjertorp Slott är ett konkret exempel där vi genom vårt dotterbolag Perveni AB, sedan några år tillbaka äger fastigheten. Vid övertagandet hade det K-märkta slottet med tillhörande byggnader ett stort renoveringsbehov vilket medfört investeringar såväl invändigt som utvändigt.

Bjertorp Slott är Sveriges yngsta slott byggt i en unik Jugend-stil. Fastigheten ligger i Vara kommun och byggdes av Knut Henrik Littorin under 1910-talet. Arkitekt var den erkände Ferdinand Boberg som även ligger bakom Rosenbad och NK-huset i Stockholm.

Idag bedrivs konferens- och hotellverksamhet på Bjertorp genom Winn Hotel Group AB.

Kontakt: Fastighetschef Sonny Klarén, +46 (0) 708 13 29 55, sonny@stenhaga.com

www.bjertorpslott.se

Kinnekulle Ring

Kinnekulle Ring har sitt ursprung från slutet av 60-talet och är mest känd för sin motorbana. Många kända förare har genom åren kört racerbil på banan. Även Rallycross och Crosscart har varit stort och dragit mycket folk till anläggningen.

På anläggningen finns även en halkbana där man varje år riskutbildar ca 4 500 körskoleelever. Polisen, Brandkåren, Ambulansen, Försvaret och Säkerhetsföretag hyr även anläggningen för utbildning av personal genom diverse utbildningar.

Banan som tidigare ägdes av 19 olika trafikskolor ägs och förvaltas idag inom Stenhaga. Vi på Stenhaga ser detta som en långsiktig och ett fantastiskt trevligt projekt med bra utvecklingspotential. Just nu genomgår Kinnekulle Ring och hela anläggningen första etappen av en renovering som kommer att pågå under några år.

Tillsammans med Bilkompaniet i Tråvad & Bjertorp Slott finns fina synergier som kan ge drag hjälp åt varandra

Kontaktperson: Ludwig Ellhage, +46 (0) 738 06 10 82 , ludwig@bilkompaniet.eu

Kingsport AB

Kingsport Marina är en nybyggd marina, centralt belägen i Kungshamn i kvarteret Guleskär. Kingsport är ett helägt dotterbolag till Stenhagas fastighetsbolag Perveni AB. Till marinan hör 270 löpmeter bryggor och kaj, varmhall för båtförvaring samt hamnkontor och servicebyggnad. Servicebyggnaden innehåller kök, duschar, toaletter och tvättstuga.På marinaområdet finns även 18 nybyggda sjöbodar.

Läs mer på www.kingsport.se

Tierp Arena

Upptäck en Värld av Möjligheter på Vår Mångsidiga Arena!

På våra imponerande 172 hektar står vi stolta över att erbjuda en bred mångfald av evenemangsmöjligheter, från motorsport till konferenser, utställningar och konserter. Med en imponerande 1100 meter lång dragracingbana, en rallycrossbana i perfekt balans mellan grus och asfalt, samt en toppmodern halkbana för säkerhetsutbildningar och terrängäventyr, är vår arena designad för adrenalinpumpande evenemang.

Arenan rymmer upp till 22 000 åskådare och erbjuder 7500 parkeringsplatser. Våra faciliteter inkluderar 130 vattentoaletter, ett komplett restaurangkök, och en restaurangmarknad med café- och butiksområde. Det här är platsen där minnesvärda evenemang tar form, med varje detalj noga planerad för att skapa en smidig och komfortabel upplevelse. För att göra din vistelse fullständig erbjuder vi bekväma hotellrum direkt på arenan och stora campingområden för de äventyrliga. Slå dig ner i vår exklusiva VIP Lounge med panoramautsikt över hela arenan och njut av varje ögonblick av spänning och underhållning.

Kontakt: VD, Niklas Karlsson, +46 (0) 733 42 83 83,  nicklas@tierparena.com

Läs mer på www.tierparena.com

Bokenäs Hotell & Konferens AB

Området har sitt ursprung från år 1948 då Volvo´s pensionsstiftelse förvärvade marken för att bygga semesterboende för de anställda. Det ”nya” Bokenäs byggdes år 1993 då området utvecklades vidare.

Hotellet som är beläget I hjärtat av Bohuslän hittar man vackert beläget vid Koljöfjorden.

Stenhaga förvärvade området år 2016 har sedan dess låtit helrenovera såväl lägenheter som övriga byggnader samt utvecklat området vidare.

Hotellet disponerar 103 lägenheter, som till vardags tillhör en brf förening och som då även fungerar som hotell lägenheter för uthyrning.

På anläggningen finns restaurang, bistro, bar, konferensanläggning, spa, gästhamn, stora grönområden med lummig Bokskog och magisk vy över havet:

Bokenäs Hotell & Konferens AB ägs av fastighetsbolaget Youmeet AB som ingår i Stenhaga koncernen.

Kontaktperson: Jenny Glanz – Kommersiellt ansvarig. Tel. +46 70 915 86 45. Email: jenny@bokenaset.com

Läs mer på www.bokenaset.com

VCL Fastigheter

är ett fastighetsbolag vars dotterbolag äger och utvecklar fastigheter, i huvudsak belägna i centrala Skövde.

Fastighetsinnehavet omfattar idag drygt 15 000 m2.

Vi investerar i fastigheter med god utvecklingspotential där vi kan bygga värden.

Kontakt: Lars Ulfvengren +46 708 79 79 33  lars@stenhaga.com

Stångudden Fyrvaktarbostad

Den 1e september 2023 förvärvade Stenhaga Invest Stånguddens fyrvaktarbostad på Lurö i Vänern.

Mitt i Vänern ligger Lurö skärgård som innehåller en stor variation av vilda och vackra skärgårdsmiljöer och där ligger Stånguddens fyr och fyrvaktarbostad.

1863 byggdes fyren och den 1a januari 1864 tändes den för första gången.

1905 revs fyren och ersattes av ett nybyggt boningshus med torn på taket vid ena gaveln. Fyren målades vit och 1954 ersattes fotogenlampan med AGA-ljus.

Fyren har sedan den byggdes 1864 varit bebodd av fyrvaktare med familjer och 1992 avbemannades fyren.

Stenhaga planerar att originalrenovera fyrvaktarbostaden och återställa den till sitt ursprungliga utseende.